Lekker kalfsvlees, fijn van draad, botermals, niet vet en vol van smaak. Dat is weivlees. Waarom ons vlees zo bijzonder smaakt? Omdat we onze dikbilkalveren plezierig laten grazen op de prachtige weiden in Cromvoirt. In de winter verblijven ze in diervriendelijke, ruime stallen op stro.
Ons vlees smaakt ook zo bijzonder omdat we de kalveren uitgebalanceerde voeding geven op natuurlijke basis. Het grootste deel van het milieuvriendelijke voer telen we zelf op onze eigen boerderij. Uw slager selecteert het beste kalf al in de wei en voegt aan het vlees nog een portie vakmanschap toe. Daardoor proeft u topkwaliteit vlees met een ongekende smaak!
Kijk voor meer informatie op: www.weivlees.nl
Nederland is een grote producent van kalfsvlees. En dat heeft te maken met het feit dat we een echt zuivelland zijn. Om melk te blijven geven, moeten koeien regelmatig kalveren. Veel kalveren gaan vervolgens naar een kalvermesterij.
Kalvermester Leo de Jager uit Lekkerkerk houdt al meer dan dertig jaar kalveren Gemiddeld gaat het om zo’n 200 kalveren, van verschillende rassen. Ze zijn afkomstig van verschillende zuivelboerderijen in de Krimpenerwaard. De eerste weken is het belangrijk dat ze voldoende biest meekrijgen. Dit is de eerste melk van een koe die net gekalfd heeft en onmisbaar voor hun weerstand.