P. Krijnen, keurslager

Keten duurzaam varkensvlees

Varkensvlees van uitsluitend Nederlandse boeren die op een duurzame, veilige en ambachtelijk wijze varkens houden. De varkenshouders zijn kleine familiebedrijven uit de regio die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en waarbij de zorg voor de dieren nog van zelfsprekend is. De boeren letten zoveel mogelijk op het milieu en het welzijn van hun dieren. De varkens hebben een dierwaardig leven, met veel licht, lucht en bewegingsruimte. Zij beschikken altijd over vers drinkwater en 'speelgoed'. Daarnaast zijn eisen opgesteld op het gebied van welzijn, milieu en vervoer. Van boerderij tot slager; in de hele keten zijn afspraken gemaakt om energie te besparen en milieubelasting te voorkomen.

Heyde Hoeve

Duroc

Boerderij de Heyde Hoeve staat in het dorpje Gerwen, gemeente Nuenen. Het is de bakermat van coöperatie Heyde Hoeve. Een coöperatie met varkensboeren met aandacht en zorg voor het dier en behoud van de natuurlijke omgeving. Onze varkens zijn Duroc varkens met hangende oren. Over de oorsprong van het Duroc ras bestaan verschillende verhalen. Waarschijnlijk komt het Duroc varken uit Amerika. Dit ras ontstond rond 1800 uit verschillende rode varkenssoorten. Het moderne Duroc varken is een kruising van de Jersey Red en het oudere Duroc uit New York. Op de Heyde Hoeve hebben wij onze eigen kruising. De meeste varkens van ons zijn roze maar zo af en toe zit er een nestje roodbruine biggetjes bij!

Livar

Het vlees van het Livar varken heeft een onderscheidende, uitmuntende smaak en vleeskwaliteit. Livar staat in het teken van een vorm van dierhouderij die zich uit in maximaal dierenwelzijn. De combinatie van granen, bijzondere rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een uniek product. Livarvlees is ambachtelijk, eerlijk en lekker!

 

Piétrain

Krull varkensvlees is afkomstig van het Piétrain-varken, bekend om zijn uitstekende vleeseigenschappen. Het Piétrain-varken zet meer vlees aan dan andere varkenssoorten en heeft een laag vetgehalte. Het vlees heeft ook een fijnere structuur. Krull heeft als eerste varkensketen met de Wroetstal een Beter Leven Ster ontvangen van de Dierenbescherming. In de wroetstal hebben de varkens meer bewegensruimte en zorgt de dikke laag met strooisel voor een comfortabel ligbed waar de varkens op kunnen rusten.

Livar boerderijen

Eén van de unieke kenmerken die het Livarvlees onderscheidt van ander vlees is de bijzondere leefwijze van het Livarvarken. De oorsprong van de kloostervarkens, zoals de Livarvarkens ook wel worden genoemd, ligt op de eeuwenoude kloosterboerderij van Abdij Lilbosch in Echt en de samenwerking met enkele Limburgse varkenshoeders. In het jaar 1999 is Livar een samenwerking gestart met de abdij om op een maatschappelijk verantwoorde manier varkens te hoeden en vlees van de beste kwaliteit te produceren voor de top van de markt. Al snel bleek de capaciteit van deze bijzondere locatie te klein om te voldoen aan de vraag. Omdat er helaas te weinig kloosters en te weinig monniken zijn is Livar met steun van de monniken op zoek gegaan naar andere bijzondere locaties waar de Livarvarkens op een net zo dierwaardige manier kunnen worden gehouden.

P. Krijnen, keurslager

Markiezaatsweg 11
4615PA Bergen op Zoom
0164242464
0164260457

Openingstijden

maandag 08:00 - 19:00
dinsdag 08:00 - 19:00
woensdag 08:00 - 19:00
donderdag 08:00 - 19:00
vrijdag 08:00 - 19:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag 10:00 - 17:00